Περιλήψεις εργασιών
Με αλφαβητική σειρά των ομιλητών.
- Α.Ανδρέου - Ι.Βαμβακίδου (Παν. Δυτ.Μακεδονίας)
Ο πληθυσμός των αγαλμάτων στη Φλώρινα: κοινωνικο-ιστορική ανάλυση - Γιώργος Αντωνίου (Ευρωπαϊκό Παν. Φλωρεντίας)
Εκδηλώσεις και τόποι μνήμης του εμφυλίου (1950-2000): από την ενθύμηση του «Συμμοριτοπολέμου» στη λήθη των «Γιορτών Μίσους» - Στράτος Δορδανάς (Αριστοτέλειο Παν. Θεσσαλονίκης)
Τα μνημεία της κατοχικής μνήμης:κατασκευές, καταστροφές και «υιοθεσίες» - Ε.Ιωαννίδου - Θ.Τσιρώνης (Ιστορικό Αρχείο Προσφυγικού Ελληνισμού του Δήμου Καλαμαριάς)
Μνημονικοί τόποι και μνημεία της προσφυγιάς και της Αντίστασης στην Καλαμαριά - Βασιλική Κράββα (Παν. Θεσσαλίας)
Η συντήρηση κοινών μνημονικών τόπων ως συστατικό στοιχείο της συλλογικότητας: η περίπτωση της εβραϊκής κοινότητας της Θεσσαλονίκης - Γεωργία Κρέτση (Παν. Βερολίνου)
Μνημειακές αναπαραστάσεις στη μετασοσιαλιστική Αλβανία - Αντίκλεια Μουνδρέα-Αγραφιώτη (Παν. Θεσσαλίας)
Το «κενοτάφιο» ως μνημονικός τόπος, μια emic εκδοχή του μνημείου από την εποχή του Χαλκού - Μήτσος Μπιλάλης (Παν. Θεσσαλίας)
Προσωπικές σελίδες στο Internet: Μνημεία του έθνους σε μετα-εθνικά περιβάλλοντα επικοινωνίας - Ρίκη Βαν Μπούσχοτεν (Παν. Θεσσαλίας)
Μνήμη του πολέμου, πόλεμος της μνήμης: κοινωνικοπολιτικές πτυχές της μνήμης αντιποίνων σε Ελλάδα και Ιταλία - Βαγγέλης Τζούκας (Πάντειο Πανεπιστήμιο)
Το μνημείο ως διακύβευμα: τόπος και ιστορία στην Ήπειρο - Συραγώ Τσιάρα (Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τεχνης Θεσ/νίκης, Παν. Θεσσαλίας)
Το μνημείο ως εργαλείο διαχείρισης της τραυματικής μνήμης