Μετανάστριες από την Ανατολική Ευρώπη Μορφές κινητικότητας και πολιτική συγκρότηση Σε Πρώτο Πρόσωπο Links
Κεντρική σελίδα

Φύλο και Μετανάστευση

Φύλο και Μετανάστευση

Μετανάστριες από την Ανατολική Ευρώπη

 

 

Συνέντευξη με τον Ντίνο

Ντίνο

Ημερολόγιο

του Γεράσιμου Τσιμπλούλη από τη συνέντευξη του Ντίνου

(αποσπάσματα)


Το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2003, ημέρα του πολιούχου της πόλης του Βόλου και ώρα 6.30 το απόγευμα και υπό τους ήχους του κωδωνοστασίου του Αγίου Νικολάου, στο χώρο της Εκκλησίας ξεκινά η συνέντευξη με τον Ντίνο.

Ο Ντίνο είχε έρθει στην ώρα του. Κάναμε τις απαραίτητες συστάσεις και περάσαμε στο εσωτερικό του ναού... Επιλέχτηκε αυτός ο χώρος από τον Ντίνο γιατί του ήταν οικείος, υπήρχε ησυχία και μπορούσε να γίνει η συνέντευξη.

Νέος 25 ετών με καταγωγή από την Αλβανία. Οικονομικός μετανάστης. Η κομψή εμφάνισή του με τζιν παντελόνι και δερμάτινο πανωφόρι συμπλήρωνε τα όμορφα χαρακτηριστικά που του χάρισε η φύση. Ως προς τη συμπεριφορά ευγενικός .Γενικά θα μπορούσα να πω πως είναι ένας νέος που ανταποκρίνεται στα αισθητικά κριτήρια της εποχής μας που καθορίζονται μέσα από την αμερικάνικη-δυτικοευρωπαϊκή κουλτούρα.

Έζησε στον τόπο του. Έχει μεγάλη οικογένεια. Οι γονείς του όμως πέθαναν όταν ήταν σε μικρή ηλικία. Τον πατέρα του τον θυμάται πάντα άρρωστο, ενώ τη μητέρα του δε τη γνώρισε μιας και πέθανε πάνω στη γέννα. Έχει 4 αδέρφια και ο ίδιος και τρεις αδερφές.