Μετανάστριες από την Ανατολική Ευρώπη Μορφές κινητικότητας και πολιτική συγκρότηση Σε Πρώτο Πρόσωπο Links
Κεντρική σελίδα

Φύλο και Μετανάστευση

Φύλο και Μετανάστευση

Μετανάστριες από την Ανατολική Ευρώπη

 

 

Συνέντευξη με τους Τατιάνα και Πέτρο

Τατιάνα και Πέτρος

Περίληψη

από τη Θάλεια Αντωνιάδου.


Η Τατιάνα γεννήθηκε στις 22 Δεκεμβρίου 1975 στο Κ. Όταν η ίδια έφτασε σε ηλικία ενός έτους η οικογένειά της μετακινήθηκε στο Ουζμπεκιστάν και συγκεκριμένα στην Τασκένδη ... Έχει μια αδελφή που σήμερα ζει στην Μόσχα.

Ο Πέτρος γεννήθηκε στις 18 Ιουνίου 1975 στην Τασκένδη ... Η αδελφή του Πέτρο με την οικογένειά της ζουν στο Βόλο εδώ και 14 χρόνια περίπου.

Τόσο η Τατιάνα όσο και ο Πέτρος δε μίλησαν για την παιδική τους ηλικία αλλά κυρίως για την περίοδο φοίτησής τους στο Πανεπιστήμιο. Αύτη την περίοδο τη θεωρούν την καλύτερη της ζωής τους γιατί γνωρίστηκαν μεταξύ τους και τότε γνώρισαν τους φίλους τους. Και οι δυο έχουν σπουδάσει οικονομικές επιστήμες.

Οι σχέσεις μεταξύ των γονιών τους ισχυρίζονται ότι είναι αρκετά καλές. Τις σημαντικές αποφάσεις στο σπίτι της έπαιρνε ο πατέρας αλλά και η μητέρα μπορούσε να αποφασίζει ύστερα όμως από συζήτηση με τον σύζυγό της. Η Τατιάνα και ο Πέτρος δεν εντοπίζουν διαφορές στις σχέσεις των δυο φύλων ανάμεσα στη χώρα προέλευσης και στη χώρα υποδοχής στο επίπεδο του αστικού χώρου, ενώ στην Τασκένδη η έκτρωση ήταν ελεύθερη. Στην ύπαιθρο η κατάσταση διέφερε, σύμφωνα με τους ίδιους, οι άνθρωποι είχαν πιο συντηρητικές απόψεις στον τρόπο ζωής και αντιμετώπισης των διαπροσωπικών ζητημάτων, ιδίως αυτών που αφορούσαν τις σχέσεις των δυο φύλων.