Άδειες πόλεις #4

Τίτλος

Άδειες πόλεις #4

Περιγραφή

Στις 6 Απριλίου (2020) αποφασίστηκε το "κλείσιμο" της παραλίας του Βόλου, με σκοπό τον περιορισμό των ατόμων που περπατούν κατά μήκος της αλλά και τον πιο εύκολο έλεγχο από τους λιμενικούς αστυνομικούς. Σε ανακοίνωση της ίδιας της Λιμενάρχη είπε πως δεν έχει τόσο διαθέσιμο προσωπικό για να φυλάνε όλη την παραλία.
Επομένως, η απόφαση του Δήμου ήταν να “κλείσει” ένα τμήμα της παραλίας-από την οδό Κ. Καρτάλη έως την περιοχή Άγιος Κωνσταντίνος - αντί να προσλάβει ανθρώπους με σύμβαση, έστω 3μηνη, για να υπάρχει το προσωπικό που δεν έχει όπως λέει η Λιμενάρχης.
Διάφορες αρχές και συλλογικότητες έχουν εναντιωθεί σε αυτή την απόφαση, χαρακτηρίζοντάς την μη απαραίτητη ως μέτρο προστασίας και ότι η παραλία αποτελούσε βασικό σημείο που πολλοί άνθρωποι με καρδιοαγγειακά προβλήματα και ψυχικές ασθένειες (και όχι μόνο) το είχαν στην καθημερινότητά τους για περπάτημα και χαλάρωση.
Σε μία από τις τέσσερις φωτογραφίες φαίνεται γυναίκα η οποία συνομιλεί με λιμενικό αστυνομικό, η οποία ρώτησε για τα όρια της παραλίας.
Προσωπικά, μου άρεσε το σημείο στις φωτογραφίες που κάθονται οι δύο κυρίες στο παγκάκι ακριβώς έξω από τα κιγκλιδώματα. Ίσως το εξέλαβα ως μία κίνηση ήπιας και έμμεσης εναντίωσης σε αυτή την απόφαση ή/και ως μία ημι-παράνομη πράξη,στα όρια του νόμου.

Δημιουργός

Φωτογραφίες: Μαρία Δεμερτζή

Ημερομηνία

06/04/2020

Συνεισφέρων

Δεμερτζή Μαρία

Δικαιώματα

Μη εμπορική χρήση:
https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/deed.el

Μορφή

Εικόνα

Γλώσσα

Ελληνικά

Original Format

Φωτογραφίες Τοπίου

Αρχεία

παραλία Βόλου 7.4.jpg
παραλία βόλου 7.4.jpg
Παραλία Βόλου 7.4.jpg
Παραλία βόλου 7.4.jpg

Aναφορά

Φωτογραφίες: Μαρία Δεμερτζή, “Άδειες πόλεις #4,” Πολιτισμική Μνήμη στο Παρόν - Φάκελος Covid-19, προσπελάστηκαν 18 Μαΐου 2024, http://extras.ha.uth.gr/covid19/items/show/155.

Μορφή εξαγόμενων