Χειροποίητες μάσκες

Τίτλος

Χειροποίητες μάσκες

Περιγραφή

"Όταν είδα ότι οι απανταχού μοδίστρες άρχισαν να ράβουν μάσκες: 1. Ως Επαγγελματίας Υγείας-Νοσηλεύτρια αποδοκίμασα την πράξη αυτή επειδή γνωρίζω ότι οι υφασμάτινες μάσκες δεν προσφέρουν την απαιτούμενη προστασία. 2. Ως «ερωτευμένη» με την ραπτομηχανή και τα χρωματιστά υφάσματα μπήκα σε πειρασμό.
Όταν είδα ότι στο Νοσοκομείο Βόλου όπου εργάζομαι ζητούσαν υφασμάτινες μάσκες ή υφάσματα για την κατασκευή τους έπιασα δουλειά. Με κάποιες προδιαγραφές είναι καλύτερο να χρησιμοποιείς τις υφασμάτινες μάσκες από το να μην χρησιμοποιείς καθόλου. Με λυπεί αφάνταστα το γεγονός ότι δεν υπάρχει επάρκεια σε προστατευτικό υλικό και καλούμαστε όλοι οι συνάδελφοι να βάλουμε μπροστά το φιλότιμό μας για ακόμη μια φορά και να δουλεύουμε παίζοντας κορώνα γράμματα την ψυχική και σωματική μας υγεία. Από την άλλη χαίρομαι που μπορώ να κάνω κάτι από το σπίτι, μιας και προσωπικά έχω κάνει χρήση της άδειας ειδικού σκοπού, ούσα μητέρα δυο κοριτσιών 6,5 ετών με σύζυγο επίσης εργαζόμενο στο Νοσοκομείο. Πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντικό να νοιώθουμε ότι μπορούμε να κάνουμε το οτιδήποτε για αυτό που μας συμβαίνει μέσα σε αυτήν την πραγματικότητα καραντίνας-αδράνειας που βιώνουμε."

Στο παρακάτω Link ένα μικρό χιουμοριστικό βιντεάκι “μάσκες into the making στα χρόνια του Κορονοϊού/ Μαθήματα Νοσηλευτικής ραπτικής» που ανέβασα στο Facebook.


Στο post γράφω «Για όσους ράβουμε μάσκες αυτές τις μέρες ..τηρούμε τους κανόνες υγιεινής» και στο βίντεο «Εδώ σας έχω την πατέντα στα χρόνια του κορονοϊού.. εδώ ..αντί να σαλιώσουμε… όχι δε σαλιώνουμε την κλωστή για να την περάσουμε στην βελόνα.. έχουμε δίπλα το οινόπνευμα βάζουμε εδώ μια σταγονίτσα, περνάμε την ακρούλα και ιδού, έχουμε το ίδιο αποτέλεσμα με το κλασσικό σαλάκι»

Δημιουργός

Κασσάνδρου Δέσποινα

Ημερομηνία

24/03/2020

Συνεισφέρων

Κασσάνδρου Δέσποινα

Δικαιώματα

Μη εμπορική χρήση
https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/deed.el

Μορφή

Εικόνα

Original Format

Φωτογραφίες Αντικειμένου

Αρχεία

μασκες1.jpg
μασκες2.jpg

Aναφορά

Κασσάνδρου Δέσποινα, “Χειροποίητες μάσκες,” Πολιτισμική Μνήμη στο Παρόν - Φάκελος Covid-19, προσπελάστηκαν 24 Μαΐου 2024, http://extras.ha.uth.gr/covid19/items/show/217.

Μορφή εξαγόμενων