Σελφοραντεβού

Τίτλος

Σελφοραντεβού

Περιγραφή

Η ερευνήτρια γράφει: "Στιγμιότυπο από την ελληνική ταινία “Δεσποινίς Διευθυντής". Οι πρωταγωνιστές Τζένη Καρέζη και Αλέκος Αλεξανδράκης συνομιλούν στο τηλέφωνο και η στιχομυθία σχετίζεται με τη συνάντηση τους, ύστερα από επιστροφή του Αλεξανδράκη στην Αθήνα.
Η πρωτότυπη σκηνή:
https://www.youtube.com/watch?v=4XaSQiub_dc

Η προσθήκη της λεζάντας αυτής αποτελεί σχόλιο για τη νέα μορφή κοινωνικότητας και επικοινωνίας με δίαυλο τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τις φωτογραφίες στα κοινωνικά μέσα.
Σύμφωνα με μία κοινωνιοψυχολογική ανάλυση οι ειδοποιήσεις, τα likes, τα μηνύματα στο Messenger αποτελούν "κοινωνικά ψηφιακά αγγίγματα". Θα μπορούσαμε να πούμε πως στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι φανερή αυτή η προσέγγιση- αφού θα “συναντηθούν" μέσω σέλφι φωτογραφίας. Παράλληλα, άξιο προσοχής αποτελεί το γεγονός ότι τα μιμίδια είναι ψηφιακές μονάδες οι οποίες καθίστανται φορείς πολιτισμικού περιεχομένου, έχοντας την ικανότητα να προσαρμόζονται-μέσω επεξεργασίας- στο εκάστοτε παρόν."

Δημιουργός

Ο σκεπτόμενος- The thinker

Πηγή

Facebook:
https://www.facebook.com/oskeptomenosgr/photos/a.313335449256553/598009020789193/?type=3&theater

Ημερομηνία

28/03/2020

Συνεισφέρων

Δεμερτζή Μαρία

Δικαιώματα

Μη εμπορική χρήση
https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/deed.el

Μορφή

Εικόνα

Γλώσσα

Ελληνικά

Original Format

Image Macro

Αρχεία

Σελφοραντεβού.jpg

Aναφορά

Ο σκεπτόμενος- The thinker, “Σελφοραντεβού,” Πολιτισμική Μνήμη στο Παρόν - Φάκελος Covid-19, προσπελάστηκαν 20 Μαΐου 2024, http://extras.ha.uth.gr/covid19/items/show/109.

Μορφή εξαγόμενων