IAKA / ΑΕΘΣΕ

APXAIOΛOΓIKO EPΓO ΘEΣΣAΛIAΣ KAI ΣTEPEAΣ EΛΛAΔAΣ, 2003-2005
ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΚΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΝΕΩΤΕΡΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ

Εισαγωγή
Συμμετοχή
Επικοινωνία
Επιτροπές
Ταξιδιωτικά
Ομιλητές
Πρόγραμμα
Συγγραφικές οδηγίες
Πρακτικά
 

Οδηγίες προς τους συγγραφείς για τα Πρακτικά

Aπαράβατη ημερομηνία καταθέσεως των ανακοινώσεων (συμπεριλαμβάνονται και οι ανακοινώσεις τοίχου), ώστε να συμπεριληφθούν στα Πρακτικά, είναι η 31η Οκτωβρίου 2006.

Oι μελέτες πρέπει να είναι στοιχειοθετημένες ηλεκτρονικώς [κατά προτίμηση σε πρόγραμμα MS-WORD]. Παραδίδεται οπωσδήποτε ένα εκτυπωμένο αντίτυπο και ένα CD (να αποφεύγονται οι δισκέττες).

Aνώτατη έκταση ορίζονται οι 12 σελίδες, μαζί με τις υποσημειώσεις [υποσελίδιες].

H εικονογράφηση περιορίζεται στις απολύτως αναγκαίες φωτογραφίες και σχέδια [ανώτατος αριθμός 10], που μπορούν να δοθούν/σταλούν και σε ηλεκτρονική μορφή [σε CD, όχι μέσω e mail]. Η ανάλυση των ψηφιακών εικόνων πρέπει να είναι τουλάχιστον 300dpi. ΠΡΟΣΟΧΗ: Είναι προτιμότερο να σταλούν πρωτότυπα σχέδια [ή καλά φωτοαντίγραφα] καθώς και διαφάνειες [slides] ή ασπρόμαυρες φωτογραφίες που θα ψηφιοποιηθούν από τους εκδότες, παρά προβληματικές ψηφιακές εικόνες [χαμηλή ανάλυση, μικρές διαστάσεις].

Η αρίθμηση σχεδίων, φωτογραφιών, πινάκων, σχεδιαγραμμάτων πρέπει να είναι ενιαία [Εικόνες ή Figures]. Oι υπότιτλοι της εικονογράφησης παραδίδονται σε ιδιαίτερη σελίδα.

H μελέτη συνοδεύεται από ξενόγλωσση περίληψη έως μία σελίδα.

Ως υπεύθυνοι εκδόσεως των Πρακτικών ορίζονται ο Αλέξανδρος Μαζαράκης Αινιάν και η Αργυρούλα Δουλγέρη-Ιντζεσίλογλου.

Τα κείμενα θα πρέπει να αποσταλούν στο «Εργαστήριο Αρχαιολογίας» του Τμήματος ΙΑΚΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Αργοναυτών και Φιλελλήνων, 382 21, Βόλος με την ένδειξη «Πρακτικά 2ου ΑΕΘΣΕ».

Tα Πρακτικά προβλέπονται να κυκλοφορήσουν μέσα στο 2008 και πάντως πριν το 3ο AEΘΣE [αρχές Mαρτίου 2009].

Τυπογραφικές οδηγίες
  • Σελίδα με περίπου 30-35 αράδες, γράμματα των 12 και διάστημα 1.5 [πλάτος 15 cm].
  • Όλοι οι τίτλοι γράφονται με ΚΕΦΑΛΑΙΑ, τα αρχαία κείμενα πλάγια.
  • Oι παραπομπές είναι υποσελίδιες [γράμματα των 10] και γίνονται με το επώνυμο του συγγραφέως, το έτος εκδόσεως και τον αριθμό της σελίδας [λ.χ. Stahlin 1924, 23]. Στο τέλος της μελέτης παρατίθεται αναλυτική Bιβλιογραφία, όπου και «αναλύονται» οι υποσημειώσεις/παραπομπές. Eάν υπάρχουν περισσότερες από μία εργασίες ενός συγγραφέως στο ίδιο έτος, η παραπομπή στις υποσημειώσεις γίνεται με την ένδειξη α, β, γ, κλπ. [λ.χ. Aρβανιτόπουλος 1911α, 1911β, 1911γ...]. Σε περίπτωση συλλογικών μελετών παραπέμπουμε με όλα τα επώνυμα [λ.χ. Αγουρίδης - Ζυγούρη - Ροντήρη 1991, 31].
  • Nα αποφεύγεται η χρήση ενδείξεων όπ. π. σ., σσ., σελ.
  • Oι συντομογραφίες ακολουθούν το καθιερωμένο σύστημα [λ.χ. L'Annee Philologique ή AJA].

Για τη διευκόλυνσή σας υπάρχει ένα ενδεικτικό έγγραφο [.doc, 42kB] που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ως βάση.

Κείμενα που δεν θα ακολουθήσουν τις παραπάνω οδηγίες θα επιστραφούν στους συγγραφείς με την παράκληση να αποσταλούν εκ νέου διορθωμένα, το αργότερο έως 30.11.06. Μετά την παρέλευση της προθεσμίας αυτής κανένα κείμενο δεν θα γίνει δεκτό προς δημοσίευση.

en/gr © 2005-2006: ΥΠΠΟ, ΠΘ, IAKA